Πάνω από 130 Έλληνες στα Paradise Papers - Πολιτικοί, εφοπλιστές & στέλεχος τράπεζας μεταξύ αυτών

Πάνω από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων εφοπλιστές, άτομα που συνδέονται με πολιτικούς αλλά και στέλεχος τράπεζας χρησιμοποιούν τις offshore για να μην φορολογούνται σύμφωνα με τα Paradise Papers και εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby.

Σύμφωνα με το Έθνος, στη διαρροή από την Appleby εντοπίζονται 252 καταχωρήσεις διευθύνσεων επικοινωνίας ατόμων που συνδέονται με offshore εταιρείες και βρίσκονται γεωγραφικά στην Αθήνα και στον Πειραιά. Άλλες περιοχές της Αττικής που εμφανίζονται στα αρχεία είναι η Εκάλη, η Πολιτεία, ο Διόνυσος, το Παλαιό και Νέο Φάληρο, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, η Αγία Παρασκευή, η Κηφισιά, η Βουλιαγμένη, η Βούλα, το Ελληνικό, το Χαλάνδρι, ο Άλιμος, τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, η Νέα Ερυθραία και ο Βύρωνας.

Η Appleby είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών offshore, εδρεύει στις Βερμούδες και στα αρχεία της κρύβονται υπεράκτιες διασυνδέσεις περισσότερων από 120 πολιτικών προσώπων από 47 διαφορετικές χώρες, οι ελιγμοί πολυεθνικών κολοσσών με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή φόρων, αλλά και οι πλούσιοι, διάσημοι και ισχυροί του πλανήτη που έχουν επιλέξει τη μυστικότητα των offshore.

Οι διαρροές αυτές ελήφθησαν από τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung η οποία μοιράστηκε τα στοιχεία με την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICI).