Ρέγκλινγκ: Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων πιο σημαντική απ' την έξοδο στις αγορές

Και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ εμμένει στο ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να ασχοληθεί κατόπιν με την έξοδο στις αγορές. Τη δήλωση αυτή έκανε μετά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Πίτερσον, στην Ουάσιγκτον, με θέμα «Είναι η Ευρώπη προετοιμασμένη για την επόμενη κρίση».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα έχει ακόμη 10 μήνες έως την ολοκλήρωση του προγράμματος της και ένα μεγάλο ποσό βοήθειας να λάβει ακόμη. Χαρακτήρισε πολύ θετικό βήμα την έκδοση ομολόγων τον Ιούλιο και σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ θετικά σημάδια ότι η έξοδος θα είναι επιτυχής.

«Πιο σημαντική από την στρατηγική έξοδος στις αγορές είναι η συνέπεια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η αποφασιστικότητα στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος τους επόμενους δέκα μήνες θα είναι καθοριστική για την επιτυχημένη ολοκλήρωσή του. Υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες για να γίνει αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ.

Στο ίδιο πλαίσιο επισήμανε ότι λόγω των χαμηλότοκων δανείων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς την Ελλάδα, η Αθήνα εξοικονομεί 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό της, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 5,6% του ΑΕΠ της χώρας.