Πιτσιόρλας: Συνεργασία δημόσιου με υγιή ιδιωτικό τομέα, αλλιώς δεν θα υπάρξουν έργα

Στην ανάγκη να οικοδομηθεί μια ανταγωνιστική οικονομία στην Ελλάδα, η οποία θα μπορεί να στέκεται από μόνη της στις διεθνείς αγορές, καθώς και να υπάρξει συνεργασία του δημόσιου με τον υγιή ιδιωτικό τομέα, γιατί μόνο έτσι – όπως τόνισε – θα γίνονται έργα στο εξής, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά την ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και να συνεννοηθούμε τι πήγε στραβά και πρέπει να το αλλάξουμε, να οικοδομήσουμε μια οικονομία η οποία θα είναι ανταγωνιστική, θα μπορεί να στέκεται από μόνη της στις διεθνείς αγορές και πρέπει να το κάνουμε αυτό ξέροντας πως οι ενισχύσεις, οι επιδοτήσεις και όλα τα υπόλοιπα όχι απλώς θα περιορίζονται αλλά θα εκλείψουν”, είπε ο κ. Πιτσιόρλας και συνέχισε: “Με τις δικές μας δυνάμεις θα σχεδιάσουμε αυτή την πορεία.

Και πρέπει, επίσης, να συνεννοηθούμε ότι θα παράγουμε προϊόντα που θα μπορούν να σταθούν στη διεθνή αγορά. Αυτό απαιτεί μια διαφορετική λειτουργία όλων των παραγόντων της ελληνικής παραγωγής και απαιτεί, βεβαίως, και διαφορετική λειτουργία του κράτους”.

Ο υφυπουργός επέμεινε στη συνεργασία του δημόσιου με τον υγιή ιδιωτικό τομέα, μέσω των ΣΔΙΤ, γιατί μόνο έτσι θα γίνονται έργα στο εξής, όπως είπε, και παρατήρησε: “Ο κρατικός προϋπολογισμός έχει περιορισμένους πόρους, τα κοινοτικά προγράμματα που ξέραμε μέχρι σήμερα συνεχώς γίνονται και πιο μικρά ή τελειώνουν. Αρα πρέπει να σκεφτούμε μια καινούργια έννοια που πρέπει να μπει στην καθημερινότητα μας. Αυτό που λέμε συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να έχουμε έναν ιδιωτικό τομέα υγιή, ισχυρό, με τον οποίο το δημόσιο οφείλει να συνεργαστεί. Οχι όμως έναν ιδιωτικό τομέα που απομυζά τον κρατικό. Και όχι ένα κράτος που εχθρεύεται τον ιδιώτη και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρέπει να πάμε στις ΣΔΙΤ γιατί αλλιώς δεν θα κάνουμε έργα”.