Δημοσκόπηση Bloomberg: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Στην διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, προχώρησαν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, την ώρα που φαίνεται πολύ δύσκολο να μπορεί να ανατραπεί μία επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν υπάρχει 80% πιθανότητα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, ακόμα και εάν ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.
Αντίθετα θεωρούν ότι υπάρχει 15% πιθανότητα η Ελλάδα να εξέλθει της Ευρωζώνης με κυβέρνηση συνεργασίας υπό το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και 5% πιθανότητα εξόδου με κυβέρνηση ΝΔ. Η πιθανότητα εξόδου με ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται στο 20%, εάν τελικά καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Περισσότεροι απ’ τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του δημοσίου χρέους ανεξάρτητα απ’ το ποιος θα επικρατήσει στις εκλογές.
Τέλος όπως σημειώνει το Bloomberg ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να εγκαταλείπει τη ρητορική που προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές, καθώς αναλαμβάνει τη δέσμευση της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και υπόσχεται ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες έναντι των πιστωτών.