Reuters: Η Ελλάδα ετοιμάζει νέα ανταλλαγή ομολόγων

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters , η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ανταλλαγής ομολόγων, αντικαθιστώντας 20 ξεχωριστά ομόλογα, με ονομαστική αξία περίπου 32 δισ. ευρώ.

«Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε ορισμένες ενέργειες διαχείρισης χρέους, προκειμένου να βελτιώσουμε τη ρευστότητα και την εμπορευσιμότητα», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή είναι ακόμη υπό συζήτηση και οι πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν διευκρίνισαν πότε θα μπορούσε να γίνει. Πρόκειται για 20 ομόλογα τα οποία εκδόθηκαν το 2012, στο πλαίσιο του PSI, όταν ιδιώτες ομολογιούχοι δέχθηκαν «κούρεμα» 53,5%, αναφέρει ακόμη το Reuters.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ”μαξιλάρι” περίπου 12-14 δισ. ευρώ για τους πρώτους 9-12 μήνες μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος», δήλωσε άλλος αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Θα δείξει ότι είμαστε ικανοί να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες μας τουλάχιστον έως τα μέσα του 2019, σύμφωνα με ένα δυσμενές σενάριο», συμπλήρωσε.