Κίνδυνος μπλακ άουτ στο Taxis - 3 εκατ. δηλώσεις εκκρεμούν μέχρι τέλος του μήνα

Η χαμηλή ροή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν περισσότερες από 3,1 εκατ. ακόμη που πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέσα στις επόμενες 13 μέρες που λήγει η προθεσμία, κάνει ορατότατο τον κίνδυνο ενός μπλακ άουτ στο σύστημα Taxis.

H μαζική υποβολή φορολογικών δηλώσεων – επιπλέον των δηλώσεων νομικών προσώπων και των φορολογικών υποχρεώσεων (ΦΠΑ μεγάλων επιχειρήσεων) του Ιουνίου, σίγουρα θα “κρασάρουν” το σύστημα, κι έτσι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να δώσει παράταση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέχρι στιγμής (16/6/2017) έχουν υποβληθεί 3,1 εκατ. δηλώσεις, που σημαίνει ότι αντίστοιχος αριθμός φορολογουμένων δεν έχει υποβάλει ακόμα τη δήλωσή του. Κατά συνέπεια, θα πρέπει τις 13 επόμενες ημέρες να υποβάλλονται 215.000 δηλώσεις ανά μέρα συνεχώς. Κάτι ανεπανάληπτο και σίγουρα επικίνδυνο.

Πέρυσι μόνο σε μία μέρα υποβλήθηκαν 163.915 δηλώσεις (στις 14 Ιουλίου). Τις υπόλοιπες μέρες αιχμής τα νούμερα ήταν χαμηλότερα στα επίπεδα των 120.000 δηλώσεων ημερησίως.