Politico: «Καημένε Τσίπρα - De facto γερμανική αποικία η Ελλάδα- Υπάκουσε στις επιθυμίες των κυρίων σου»

Προκλητικότατος χλευασμός αναδεικνύεται απ’ το τελευταίο άρθρο του περιοδικού Politico με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα είναι μια ντε φάκτο γερμανική αποικία χρέους», σχετικά με τη χώρα μας, την κυβέρνησή μας και το χρέος.

«Καημένε Αλέξη Τσίπρα» αναφέρεται στο άρθρο όπου αναλύεται γιατί η Ελλάδα δεν θα πάρει την ελάφρυνση χρέους που διακαώς ζητά η κυβέρνηση.

«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν στη συνάντηση του Λουξεμβούργου την Τρίτη για το αν θα δώσουν μια δόση μεγαλύτερη των 7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Αθήνα θα πάρει τα χρήματα. Ο Σόιμπλε ο ίδιος δεσμεύθηκε γι’ αυτό την Τρίτη. Αλλά ο Τσίπρας θέλει κάτι πιο πολύτιμο: Ελάφρυνση χρέους» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου κι επισημαίνει ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να πειστεί η Γερμανία, η χώρα στην οποία η Ελλάδα οφείλει τα περισσότερα χρήματα.
«Μέχρι στιγμής οι προσπάθειές αυτές του έχουν εξασφαλίσει περισσότερο χλεύη αντί για σεβασμό ειδικά στη Γερμανία» επισημαίνει.

Και τονίζει ότι: «Για το μεγαλύτερο τμήμα της δεκαετούς ύφεσης η Ελλάδα ήταν όμηρος των εγχώριων πολιτικών της. Τώρα είναι όμηρος της Γερμανίας».

Ακόμη γράφει ότι στην Ευρώπη, η Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμο της οικονομικής ανεπάρκειας, και αξιωματούχοι σε άλλες πρωτεύουσες αναφέρονται στην Αθήνα ως έναν διασκεδαστικό, αμετανόητο συγγενή. Κανείς δεν θέλει να γίνει σαν την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα είναι μία de facto αποικία», δήλωσε στο Politico ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Βίτολντ Βαζικόφσκι, εξηγώντας την απροθυμία της χώρας του να μπει στο ευρώ. «Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό το σενάριο», συμπλήρωσε.

Όσο για τις διαπραγματεύσεις, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι η Ελλάδα ακόμη ελπίζει ότι τελικά θα πάρει αυτό που θέλει, και ότι: «Αν τελικά αυτό γίνει, δεν θα είναι παρά μετά τις γερμανικές εκλογές. Στο μεταξύ, ο Τσίπρας δεν έχει επιλογή παρά να υπακούσει τις επιθυμίες των ”αποικιακών” κυρίων του», καταλήγει το δημοσίευμα.