ΤτΕ: Ταμειακό έλλειμμα 188 εκατ. ευρώ, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup

Έλλειμμα σχεδόν μισού δισ. ευρώ για το Α’ τετράμηνο του 2017, ανακοίνωσε νωρίτερα η Τράπεζα της Ελλάδος, λίγες μόλις μέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, στο Eurogroup της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Μία συνάντηση από την οποία, η ελληνική πλευρά προσδοκά θετική έκβαση με συνολική πολιτική και τεχνική συμφωνία.

Βάση των στοιχείων που ανακοίνωσε η ΤτΕ, ο προϋπολογισμός εμφάνισε ταμειακό έλλειμμα 188 εκατ. ευρώ στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου έναντι πλεονάσματος 205 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο πρώτο τετράμηνο φέτος ο προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές έλλειμμα 404 εκατ. ευρώ έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,9 δισ. ευρώ πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την υποχώρηση των εσόδων στα 13,5 δισ. ευρώ από 14.1 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 544 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 16,5 δισ. ευρώ, από 14,9 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2016.

Προτεινόμενα για εσάς