Επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα-Συμφώνησαν Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε και Τσακαλώτος

“Λευκός καπνός” απ’ όσα δείχνει η τελευταία ειδησεογραφία, φάνηκε να βγαίνει από την συνάντηση που είχαν στην Μάλτα, οι Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Τσακαλώτος.

Πληροφορίες που λένε ότι οι Θεσμοί επιστρέφουν άμεσα στην Αθήνα, αρχίζουν να πληθαίνουν, ιδιαίτερα μετά την πρωινή συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι επικεφαλής των Θεσμών και ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Μάλτα.

Οι Θεσμοί όπως λένε πηγές, θα επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από το Πάσχα.

Πάντως ο κ. Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος μετά την συνάντηση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «υπάρχει μια θετική αύρα»,καθιστώντας σαφές ωστόσο ότι «δεν θα υπάρξει μια συνολική πολιτική συμφωνία σήμερα».

«Έχουμε δουλέψει εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες», πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «είναι καλό που έχουμε επιτύχει κάποια αποτελέσματα».

«Θα ενημερώσω τους υπουργούς Οικονομικών για τις τελευταίες εξελίξεις», κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Θετικά μηνύματα και από Ντομπρόβσκις

Την προσμονή του για «πρόοδο» κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόφσκις προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Eλπίζω ότι θα σημειώσουμε καλή πρόοδο σήμερα, σε ό,τι αφορά τις βασικές παραμέτρους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει «σε σύντομο χρονικό διάστημα και το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup».

Και έκλεισε σημειώνοντας ότι: “η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους στόχους της για το 2015 και το 2016, ενώ είναι σε τροχιά επίτευξης των στόχων της γι’ αυτή τη χρονιά και υπογράμμισε ότι τα «ανοιχτά ζητήματα», που αφορούν τη δημοσιονομική πορεία για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, αρχίζουν να λύνονται”.