Digital τραπεζικές συναλλαγές έως το 2021 για το 50% του πλανήτη

Τις υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής μέσω των «έξυπνων» κινητών τους τηλεφώνων, των tablets και των υπολογιστών αναμένεται να χρησιμοποιούν ένας στους δυο ενήλικες του πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Jupiter Research, έως το 2021.

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, η χρήση υπηρεσιών που σχετίζονται με την τραπεζική λιανική σταδιακά θα αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν τα οφέλη των συγκεκριμένων διαδικτυακών υπηρεσιών. Οφέλη όπως οι γρήγορες και άμεσες συναλλαγές καθώς και η τεράστια εξοικονόμηση χρόνου.

Ενώ σύμφωνα με τους κορυφαίους αναλυτές Fintech της Jupiter Research, εντός της προσεχούς πενταετίας σχεδόν 3 δισεκατομμύρια χρήστες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής μέσω smartphones, tablets, υπολογιστών, smartwatches από περίπου 53% στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η Jupiter Research εκτιμά πως το τρέχον έτος θα αποτελέσει σημείο σύγκλισης μεταξύ του χρηματοπιστωτικού τομέα και της τεχνολογίας, καθώς οι μεγάλες τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν είτε σε αγορές είτε και σε συγχωνεύσεις μικρών εταιριών τεχνολογίας.

Οι επενδύσεις των τραπεζών στον τομέα της τεχνολογίας το 2016, έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, με τους αναλυτές να τονίζουν πως η τεχνολογία καθώς και η ενσωμάτωσή της, προς όφελος του καταναλωτή αποτελεί την βασική διαφορά για όλους τους τύπους των τραπεζών.