"Κεραυνοί" από Τσακαλώτο-Στουρνάρα στο ΔΝΤ: Έχετε κάνει κι εσείς λάθη-Θέλουμε δικαιοσύνη

Δεν αναμένονται αποφάσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιείται το βράδυ της Δευτέρας, όπως είχε δηλώσει και ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Σε σχετική ανακοίνωση στο Twitter, ο Ράις ανέφερε ότι το Ταμείο θα αξιολογήσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο μια απόφαση για το τι θα κάνει τελικά το ΔΝΤ, δεν βρίσκεται στην ατζέντα.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει δύο επιστολές που υπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, οι επιστολές αυτές περιέχουν «ασυνήθιστα επιθετική φρασεολογία» για τη στάση του ΔΝΤ.

Τσακαλώτος και Στουρνάρας στέλνουν μήνυμα στο Ταμείο ότι η υπόθεση της Ελλάδας χρειάζεται περισσότερη δικαιοσύνη και ρεαλισμό. Παράλληλα εκφράζουν με πολύ αρνητικό τρόπο τις ενστάσεις τους για τις προβλέψεις από πλευράς ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι μένουν στο απυρόβλητο τα λάθη, οι αστοχίες και οι παραλείψεις του ΔΝΤ.

Οι πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, αναφέρουν επίσης ότι από τις εκτιμήσεις των τεχνοκρατών για το πρόγραμμα 2012-2016, το οποίο ρίχνει την ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος εξ’ ολοκλήρου στην ελληνική πλευρά και στις ελληνικές κυβερνήσεις, ενοχλήθηκε ακόμη και ο πρώην Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος συμμετείχε με συνέντευξή του στα συμπεράσματα των τεχνοκρατών του Ταμείου.