Το ΥΠΟΙΚ μοιράζει δώρα- Λοταρία 12 εκατ.ευρώ για όσους χρησιμοποιούν κάρτα

Με κληρώσεις δώρων και χρημάτων, στις οποίες θα μετέχουν όσοι χρησιμοποιούν τραπεζικά μέσα πληρωμών αντί μετρητών, θα επιδιώξει η κυβέρνηση την διάδοση του πλαστικού χρήματος.

Οι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως, εβδομαδιαία ή μηνιαία αλλά τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει POS.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε ότι ο σχετικός νόμος αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Μπορεί ακόμα να αργεί η συγκεκριμένη απόφαση αλλά οι αποδείξεις για τις συναλλαγές που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα από τις αρχές του έτους θα συμμετέχουν στις κληρώσεις που θα πραγματοποιήσει φέτος το υπουργείο Οικονομικών για να μοιράσει συνολικά 12 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε μέρα 50 «τυχεροί» πελάτες καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν δωρεάν τις αγορές τους. Όλες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω καρτών θα μετέχουν αυτόματα σε κλήρωση με έπαθλο δωρεάν αγορές.

Για παράδειγμα, όταν ένας φορολογούμενος πληρώνει με κάρτα συναλλαγή αξίας 50 ευρώ, το τερματικό POS την ώρα της συναλλαγής θα βγάζει έναν «συντελεστή» π.χ. 2 , ο οποίος θα σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεάν αγορές αξίας 100 ευρώ. Δηλαδή, την ίδια στιγμή θα κερδίζει δωρεάν αγορές διπλάσιας αξίας από τη συναλλαγή που πραγματοποίησε.