Ντάισελμπλουμ: Η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα παραμένει βασικό ζήτημα

Για την έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της κρίσης μίλησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι πλέον αυτό έχει μπει σε φάση βελτίωσης.

Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τρίτη η βελγική εφημερίδα L’ Echo, ο Πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα μας «έχει πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά» από τις υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα και πως «η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα».

Συνεχίζοντας ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι αναφέρεται στην «εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών του ευρώ, αλλά και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, τόνισε πως η ελληνική κρίση «από τη στιγμή που έπιασε πάτο», το καλοκαίρι του 2015, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης: «Έχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής Κυβέρνησης, θα ήθελαν» κατέληξε ο Πρόεδρος του Eurogroup.