Στα ύψη τα καύσιμα ενώ βυθίζεται ο υδράργυρος- Ποδαρικό με αυξήσεις το 2017

Ποδαρικό με σημαντικές αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ καθώς επίσης και σε λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ φέρνει η πρώτη μέρα του νέου έτους. Κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 ευρώ στα 0,7 ευρώ θα αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση θα αγγίξει τα 8 λεπτά ανά λίτρο. Στο υγραέριο κίνησης ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου παρατηρείται αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 1,466 ευρώ το λίτρο, την στιγμή που δύο εβδομάδες νωρίτερα κυμαινόταν στο 1,434 ευρώ το λίτρο.

venzini1

venzinis2

venzini3

Και ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την ανηφόρα, αυξημένη είναι η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης. Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ο χιονιάς που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας αύξησαν την ζήτηση με αποτέλεσμα αρκετά πρατήρια να παρουσιάζουν ελλείψεις.