Σε "ναυάγιο" οδηγείται η διάσωση της Μαρινόπουλος- Στον "αέρα" χιλιάδες εργαζόμενοι

Σε “ναυάγιο” οδηγείται η προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ καθώς εξαντλήθηκε η ενδιαμέση χρηματοδότηση της εταιρείας η οποία είχε προβλεφθεί μεταξύ των τραπεζών, της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους της υπο διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Αρμόδιες πηγές μιλώντας προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ υποστήριζα ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, την ώρα που η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας ακόμη δεν έχει εκδοθεί. Ωστόσο πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνουν λόγο ότι η απόφαση θα εκδοθεί τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν θα πάρει “σάρκα και οστά”.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα η μεγαλύτερη προσπάθεια διάσωσης επιχείρησης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, βρίσκεται στον αέρα, με αποτελέσμα να κινδυνεύει τόσο η εργασία 10.800 υπαλλήλων της Μαρινόπουλος ΑΕ, όσο και εκατοντάδες επιχειρήσεις – προμηθευτές της ενώ δεν θα πέσουν στην αγορά, τα περίπου 350 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στο πρώτο δίμηνο του 2017.