ESM: Η ελληνική Κυβέρνηση κρατά το κείμενο με τις απαιτήσεις των θεσμών

Τις απαιτήσεις των εταίρων αναφορικά με τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που εφαρμόζει η Ελλάδα, κρατά στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Το e-mail των δανειστών αναφέρει λεπτομερώς όλα εκείνα τα σημεία, στα οποία η Αθήνα θα πρέπει να δώσει απαντήσεις, όπως υποστηρίζει κυβερνητική πηγή, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με παράγοντες του ESM που επικαλείται το left.gr

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στο απαντητικό e-mail η Κυβέρνηση θα διαβεβαιώνει ότι τα έκτακτα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας δεν επηρεάζουν τους στόχους του προγράμματος. Το ίδιο κείμενο θα αναφέρει ότι η Ελλάδα δεσμεύεται από το πρόγραμμα, ενώ θα υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για μια εφάπαξ παροχή.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την αισιοδοξία της Κυβέρνησης για το “ξεπάγωμα” των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αλλά και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των θεσμών και Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζονταν τόσο γραπτά όσο και προφορικά, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα τελικό κείμενο, όπως τόνιζαν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ.