"Κόντρα" κυβέρνησης - ΟΤΟΕ για την Τράπεζα Πειραιώς

Σε ευθεία αντιπαράθεση  μεταξύ κυβέρνησης και ΟΤΟΕ  έχει οδηγήσει το θέμα της εκλογής του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας. Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ)  επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της θεωρεί ότι η ΟΤΟΕ συγκαλύπτει τους υπεύθυνους αυτής της εξέλιξης.

Πηγές από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης σημειώνουν: «Η ΟΤΟΕ φαίνεται ότι αντί να δείχνει, συγκαλύπτει τους υπεύθυνους αυτής της εξέλιξης. Η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει εκλέξει διευθύνοντα σύμβουλο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΟΤΟΕ φαίνεται να αγνοεί τους πραγματικούς λόγους που συμβαίνει αυτό».

«Η ΟΤΟΕ δεν γνωρίζει ότι από το 2014 η εποπτεία των συστημικών τραπεζών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του SSM; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι οι ενέργειες διαφόρων ομάδων μετόχων στην τράπεζα κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στο να υπάρξει μια συναινετική λύση;», συνεχίζουν και καταλήγουν: «Περιμένουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από όλους…».

Η ομοσπονδία από την πλευρά της τονίζει: «Η ΟΤΟΕ ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα του Τραπεζικού Συστήματος, με στόχο την ανάκαμψη της Οικονομίας, την Προστασία της Απασχόλησης και την ανακούφιση της Ελληνικής Κοινωνίας.
Για αυτό απαιτεί από τη Κυβέρνηση της χώρας, (η οποία δημιούργησε αδιέξοδα μέσω της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης και του τρόπου ορισμού των Διοικήσεων των Τραπεζών που νομοθέτησε τον Δεκέμβριο του 2015), να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν, είτε στις αποικιοκρατικού τύπου παρεμβάσεις του SSM είτε στις ενέργειες διαφόρων ομάδων μετόχων στην Τράπεζα Πειραιώς».

Kαι η ανακοίνωση καταλήγει: «Εκτός αν η Κυβέρνηση αγνοεί, ότι… πρέπει να κυβερνά και να μην λειτουργεί ως παρατηρητής των εξελίξεων κατασκευάζοντας άλλοθι της ανεπάρκειάς της μέσω… κυβερνητικών κύκλων επιρρίπτοντας σε άλλους τις ευθύνες της.
Επιτέλους… οι κύκλοι που κατηγορούν την ΟΤΟΕ για έλλειψη σοβαρότητας είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζουν το πραγματικό νόημα της λέξης σοβαρότητα, αφού αυτό, δυστυχώς, απουσιάζει από την πολιτική της Κυβέρνησης».