Ο SSM διέκοψε με επιστολή τη συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς

Παρέμβαση του SSM διέκοψε τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είχε θέμα την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας.

Ο SSM με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ζήτησε την αναβολή της σχετικής απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο SSM ζητά να προηγηθεί έλεγχος των υποψηφίων για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και στη συνέχεια να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα συνεχιστεί σήμερα η συνεδρίαση το διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζεται η διαβούλευση του Διοικητικού της Συμβουλίου σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής νέου CEO και θα επανέλθει προσεχώς με νεότερες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΔΣ της τράπεζας θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή.

Την έκπληξη τους εκφράζουν κύκλοι της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στην επιλογή του διευθύνοντος της Τράπεζας Πειραιώς και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις σημερινές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την θέση που έχει διατυπωθεί από την κυβέρνηση ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι προβληματικό και πρέπει να τροποποιηθεί.