ΕΚΤ: Δεν δίνει παράταση για Monte dei Paschi

Απερρίφθη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το αίτημα της Monte dei Paschi di Siena να δοθεί περισσότερος χρόνος στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΚΤ επιχειρηματολόγησε ότι εάν υπάρξει καθυστέρηση η θέση της τράπεζας όσον αφορά τη ρευστότητα και τον λόγο ιδίων κεφαλαίων υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί περαιτέρω, σύμφωνα με ανακοίνωση της Monte dei Paschi di Siena. Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της τράπεζας, πρόσθεσε η ΕΚΤ.

«Επιπροσθέτως, η ΕΚΤ θεωρεί ότι η αναβολή της συγκέντρωσης κεφαλαίων για τον Ιανουάριο δεν θα εγγυάτο μια πιο ευνοϊκή κατάσταση στις αγορές», ανέφερε η MPS.

Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Παρασκευή ότι η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της Monte dei Paschi di Siena να της δοθεί παράταση τριών εβδομάδων, ως την 20ή Ιανουαρίου, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα, αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο να χρειαστεί η ανακεφαλαιοποίησή της από το κράτος.