Η Four Seasons - επιτέλους - στην Ελλάδα

Τα «μυστικά» της επένδυσης των 600 εκατ.ευρώ στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

 

Σε άρθρο στο economy365 διαβάζουμε για το Master Plan ανάπτυξης και λειτουργίας του νέου Αστέρα Βουλιαγμένης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου την άνοιξη του 2018. Μέχρι τότε, το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις του Astir Beach και του εστιατορίου Nobu. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα αναλάβει η Four Seasons, αντικαθιστώντας τη Starwood, ενώ το ρόλο του Project Management ανέλαβε η γνωστή Hill International.

 

Σε ένα από τα πολυτερέστερα ξενοδοχεία της ΝΑ Μεσογείου φιλοδοξεί να μετατρέψει τον Αστέρα Βουλιαγμένης το αραβο-τουρκικό επενδυτικό σχήμα της Jermyn Street, υλοποιώντας επένδυση συνολικού ύψους 600 εκατ.ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των 444 εκατ.για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Αστηρ Παλάς) που θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2018.

Κατά την παρουσίαση του master plan της επένδυσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου στο Καβούρι, οι εκπρόσωποι της Jermyn Street (η οποία λειτουργεί υπό το σχήμα της AGC Equity Partners) αποκάλυψαν τα “μυστικά” για τη μετατροπή του Αστέρα σε υπερπολυτελές resort. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2018 και προβλέπει την ριζική ανακαίνιση των ξενοδοχείων “Αρίων” και “Ναυσικά”, των bungalows, καθώς και τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας. Μάλιστα, ο σχεδιασμός προβλέπει τον επανασχεδιασμό της μαρίνας ώστε να φιλοξενεί περισσότερα και μεγαλύτερου βυθίσματος σκάφη και super-yachts.

Συγκεκριμένα, το πλάνο προβλέπει ότι το ξενοδοχείο Ναυσικά θα αποτελείται από 132 δωμάτια έναντι 162 που είναι σήμερα, και 22 σουίτες. Οι τελευταίες θα έχουν επιφάνεια από 75 έως 180 τ.μ. Στο ίδιο κτίριο θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του λόμπι, της πισίνας και του περιβάλλοντος χώρου της, ενώ προβλέπεται να δημιουργηθεί διώροφο lobby-bar. Ακόμη πιο πολυτελές θα είναι το ξενοδοχείο Αρίων, το οποίο θα αποτελείται από 102 δωμάτια έναντι 132 σήμερα και 20 σουίτες, η επιφάνεια των οποίων θα φτάνει τα 450 τ.μ.

Στις δύο μονάδες, Ναυσικά και Αρίων, θα υπάρχουν συνεδριακοί χώροι και αίθουσες επιχειρηματικών και άλλων εκδηλώσεων, ενώ θα υποστούν ριζική ανακαίνιση τα 58 μπάγκαλοους του συγκροτήματος.

Κομβικό σημείο του πλάνου είναι και η κατασκευή έως 13 πολυτελών κατοικιών στο νότιο-δυτικό κομμάτι της χερσονήσου (στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο “Αφροδίτη”), οι οποίες και θα τιμώνται έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην έκταση των συνολικά 302 στρεμμάτων, το 72% θα αφορά σε ζώνη πρασίνου και προστατευμένες περιοχές. Μέσω του εκπονηθέντος σχεδίου αξιοποίησης,  διευρύνονται οι προστατευόμενες ζώνες, με ρητές προβλέψεις για την ενίσχυση της φύτευση, διαφυλάσσεται ο τουριστικός χαρακτήρας της χερσονήσου, διασφαλίζεται η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Απόλλωνος Ζωστήρος και υιοθετούνται σύγχρονες μέθοδοι περιβαλλοντικού σχεδιασμού

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι επενδυτές στο project του Αστέρα Βουλιαγμένης, είναι η παρουσία των επικεφαλής των partners που μετέχουν στο σχήμα της Jermyn Street. για την επένδυση στον Αστέρα μίλησαν οι  Walid Abu-Suud, CEO της AGC Equity Partners, ο Husnu Akhan, Chief Executive Officer της DOGUS Group και ο Mark Cutis, Chief Investment Officer της Abu Dhabi Investment Council

Υπενθυμίζεται πως στη Jermyn συμμετέχουν τα Kuwait Investment Fund και το Abu Dhabi Investment Fund, δύο κρατικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, άλλοι Άραβες επενδυτές και με μειοψηφικό ποσοστό ο τουρκικός όμιλος Dogus Group του γνωστού επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ (σ.σ. μαζί με τη ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου έχουν πλειοδοτήσει για την απόκτηση του Hilton), μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV).