Ο Αντώνης Λεούσης νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Αντώνης Λεούσης θα κρατά τα ηνία του ΤΑΙΠΕΔ, όπως γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν επεισοδιακή, καθώς το μέλος του ΔΣ Άγγελος Βλάχος είχε ζητήσει διευκρινίσεις για το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολούθησε συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου και επιστολή του υπουργείου Οικονομικών και τελικώς υπήρξε άρση του αδιεξόδου.

Ο κ. Λεούσης ήταν μέχρι σήμερα διευθύνοντας σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και για την ώρα αναμένεται να διατηρήσει και τις δύο θέσεις στο τριμελές -πλέον- Διοικητικό Συμβούλιο, μετά και την υπουργοποίηση του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο οποίο διετέλεσε και ως επιμελητής επί σειρά ετών. Εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Άλφα Αστικά Ακίνητα A.E. από το 2010 έως αρχές του 2013, ενώ παλαιότερα ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών στην Ιονική Τράπεζα με ειδίκευση σε διαχείριση ακίνητης περιουσίας και μεγάλων έργων, προμήθειας κλπ. Διετέλεσε, επίσης, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής και εκτελεστικό ή μη εκτελεστικό μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια πλήθους εταιρειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

«Συνεδρίασε σήμερα υπό τριμελή σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του. Όπως προβλέπεται από τις ανωτέρω διατάξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Λεούσης, ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου, μετά την από 07/11/2016 παραίτηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, λόγω της ανάληψης της θέσης του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης».

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε, κατ΄ εφαρμογή των όρων της Β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας σχετικά με την ΟΛΘ ΑΕ, τη συνέχιση της συμμετοχής καθεμίας από τις RZD και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, αυτόνομα.

Αποφάσισε, επίσης, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από ενδιαφερόμενο επενδυτή, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2017.