Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2017 - Μειωμένος κατά 3 εκατ. ευρώ

Μειωμένος κατά 3.031.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του 2017, συγκριτικά με εκείνον του 2016, όπως εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης. Από τα κόμματα καταψήφισαν μόνο η Χρυσή Αυγή, ενώ “παρών” δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Με εγγεγραμμένες πιστώσεις ποσού 132.985.000 ευρώ, υπερκαλύπτεται ο στόχος που τέθηκε με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το Κοινοβούλιο.

Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι μειωμένος κατά 3.031.000 ευρώ, σε σχέση με εκείνον του 2016, παρά την επιβάρυνση των δαπανών της Βουλής, αφ΄ ενός από τη νέα εργοδοτική εισφορά για τα ασφαλιστικά ταμεία που περιλαμβάνονται στον υπό συγκρότηση από 1ης Ιανουαρίου 2017 Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης, αφ΄ ετέρου από την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας για συμβάσεις υπηρεσιών καθαριότητας με προσωπικό από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανέργους), καθώς και με γυναίκες που είναι θύματα βίας ή απασχολούνταν στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η περιστολή των δαπανών, φέτος, πραγματοποιείται κυρίως με τη λύση της σύμβασης μίσθωσης κτιρίου και την μεταφορά των υπηρεσιών σε ενιαίο κτίριο με χαμηλότερο μίσθωμα, την μείωση του μισθώματος, ήδη μισθωμένων κτιρίων, καθώς και στην παύση της συνεργασίας με ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας.