Βαρουφάκης: Άνευ ουσίας η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα - Θα μπορούσε να μας στηρίξει νωρίτερα

Για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα τοποθετήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντάς την ως «άνευ ουσίας».

Μιλώντας στο BBC, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει κάτι για να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, τον Απρίλιο του 2015.

«Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε μια σχετικά μη προεδρική γλώσσα για να περιγράψει τη λιτότητα και τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα αλλά, όπως του είπα, το Υπουργείο των Οικονομικών του δεν ακολουθούσε τη γραμμή του και συνέχισε να μην το κάνει», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Πρόσθεσε, ότι στο τέλος η ελληνική πλευρά δεν είχε καμία βοήθεια από τη αμερικανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη. «Αυτή ήταν μια περίοδος που ο Ομπάμα θα μπορούσε να στηρίξει τα λόγια του με πράξεις, για να στηρίξει μια συμφωνία που θα είχε νόημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ακόμα και για την Αμερική. Δεν το έκανε. Αυτό το ταξίδι τώρα είμαι σίγουρος ότι του είναι ένα πολύ ευχάριστο αλλά είναι εντελώς άνευ σημασίας», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Προτεινόμενα για εσάς