Θετικός ο οικονομικός απολογισμός τριμήνου των ΕΛ.ΠΕ.

Στα €191 εκατ. διαμορφώθηκαν τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ. για το Γ’ Τρίμηνο, λόγω των ισχυρών λειτουργικών επιδόσεων στη βασική δραστηριότητα του Ομίλου της διύλισης, αλλά και των αυξημένων εξαγωγών, παρά τη σημαντική μείωση των διεθνών περιθωρίων διύλισης, σε σχέση με πέρυσι.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, τα δημοσιευμένα κέρδη EBITDA για το Γ’ Τρίμηνο ανήλθαν στα 199 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 74% σε σχέση με πέρυσι.

banner_1_ff

Τα διυλιστήρια του Ομίλου σημείωσαν επίσης αύξηση παραγωγής κατά 19% στα 3,9 εκατ. τόνους, την υψηλότερη επίδοση ιστορικά, αξιοποιώντας πλήρως την υψηλή διαθεσιμότητα των μονάδων και καταγράφοντας υπεραπόδοση σε σχέση με τα ενδεικτικά περιθώρια. Τα Πετροχημικά σημείωσαν ένα ακόμα τρίμηνο αυξημένων πωλήσεων, διατηρώντας τη συνεισφορά τους σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μείωση των διεθνών περιθωρίων. Τέλος, στην Εμπορία συνεχίστηκε η αύξηση μεριδίων αγοράς στις πωλήσεις μέσω πρατηρίων, καθώς και η αύξηση όγκων στις περισσότερες δραστηριότητες.

banner_2_ff

Τέλος, οι ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις και η σχετική σταθερότητα τιμών αργού στη περίοδο, διαμόρφωσαν τα Καθαρά Κέρδη στο Γ’ Τρίμηνο στα €80 εκατ., αυξημένα κατά 110% σε σχέση με πέρυσι, ενώ για το εννεάμηνο τα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν σε €184 εκατ., που αποτελεί ιστορικό υψηλό των τελευταίων ετών και είναι αυξημένα κατά 76% σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικά τα Αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου / Εννεαμήνου 2016 του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εδώ.