ΟΑΕΕ: Αυξάνονται οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης - Εκκρεμούν 25.000

Όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ κάνουν αιτήσεις συνταξιοδότησης, έπειτα από τη δημοσίευση του νέου Ασφαλιστικού νόμου της Κυβέρνησης. Όσο για τις αιτήσεις που εκκρεμούν, αυτές αγγίζουν τις 25.000.

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται προς το παρόν με την έκδοση προσωρινών συντάξεων, με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ πριν από δύο μήνες, ανέφερε ο διοικητής του Ταμείου.

Ο Δημήτρης Τσακίρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που καθυστερεί η απόδοση σύνταξης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, είναι η σημαντική μείωση των εργαζομένων στο Ταμείο: “Από τους 3.500 υπαλλήλους, έχουν μείνει πλέον 1.600”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα ταμειακά προβλήματα του Οργανισμού ο κ. Τσακίρης σημείωσε ότι ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος είναι «δύσκολοι μήνες», αφού οι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν πολλές εισφορές, μιας και αυτοί τις καταβάλλουν τους “μονούς” μήνες, δηλαδή τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο κτλ.

«Για αυτό ζητήσαμε ένα μαξιλάρι», τόνισε, για τα 350 εκατ. ευρώ που αιτήθηκε το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ από τον κουμπαρά των Ταμείων, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), «προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου».

Ακόμη ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι « οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου (σ.σ. λόγω των Χριστουγέννων), δηλαδή θα συνεχιστεί η τακτική που έχει ακολουθηθεί μετά το 2013 – οπότε επήλθε η οριστική κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

Όπως είπε τα χρέη των μικρομεσαίων προς το Ταμείο τους ανέρχονται σε 11,5 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2009 ανέρχονταν σε 4 δισ. ευρώ.