Ανακάμπτει η μετοχή της Deutsche Bank

Πάνω από τα 12 ευρώ αυξήθηκε σήμερα η μετοχή της Deutsche Bank, για πρώτη φορά μετά την απειλή της με πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Η μετοχή σημειώνει τώρα άνοδο 25% από την περασμένη Παρασκευή, λόγω των προσδοκιών ότι η γερμανική τράπεζα θα πληρώσει τελικά πρόστιμο περί τα 5 δισ. δολάρια για παραπλανητική πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στήριξε χθες την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να αρχίσουν να προσαρμόζονται στον νέο κόσμο των χαμηλών επιτοκίων, της τεχνολογικής αλλαγής και των ρυθμίσεων, ώστε να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Ο Peter Dattels, αναπληρωτής διευθυντής αγορών χρήματος και κεφαλαίου του ΔΝΤ, τόνισε την περίπτωση της Deutsche ως μίας τράπεζας που «πρέπει να συνεχίσει να προσαρμόζεται για να πείσει τους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι βιώσιμο στο μέλλον».

Ο δείκτης τραπεζικών μετοχών του Europe Stoxx 300 αυξανόταν 2% σήμερα το πρωί, με τη μετοχή της ιταλικής τράπεζας UniCredit να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη (3,4%).

Πηγή: ΑΜΠΕ