Οι υπογραφές απομένουν για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Καθώς η συμφωνία για την πώληση του στο επενδυτικό σχήμα Jermyn Street Real Estate Fund IV (αραβο-τουρκικών συμφερόντων), έναντι 400 εκατ. ευρώ, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

Η δημοσίευση του διατάγματος (Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου και τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Βουλιαγμένης Αττικής στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης) στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, δρομολογεί εξελίξεις.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης, η έκταση των 301 στρεμμάτων χωρίζεται σε διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων στην κάθε μια από αυτές καθορίζονται διαφορετικές χρήσεις. Στις εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνεται ελικοδρόμιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση και βελτίωση των εγκαταστάσεων της μαρίνας ώστε να φιλοξενεί mega yachts. Συνολικά, στην έκταση η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 56.500 τ.μ., ενώ μετά την αποπεράτωση της ανακατασκευής, οι δομημένοι χώροι θα μειωθούν κατά 20.655 τ.μ. Η χρήση κατοικίας θα διαμορφωθεί σε 39.000 τ.μ., ενώ προβλέπεται ότι στο 74% της έκτασης θα αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και αναψυχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το συνολικό τίμημα των 400 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει η αγοράστρια εταιρεία, ποσό 305 εκατ.ευρώ θα λάβει η Εθνική Τράπεζα και 95 εκατ. ευρώ το ΤΑΙΠΕΔ.
fekk