Αντιπροσωπεία της Βουλής στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου και Ελευσίνας των ΕΛΠΕ

Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, ο οποίος συνοδευόταν από την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κα Χαρά Καφαντάρη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Γεράσιμο Μπαλαούρα, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τα Διυλιστήρια των ΕΛΠΕ σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.

fis_9979

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης, η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρουσίασε στοιχεία για την στρατηγική που υλοποιεί, αλλά και τις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σε ένα διεθνές περιβάλλον εντεινόμενου ανταγωνισμού και σημαντικών προκλήσεων στην αγορά ενέργειας.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός ανεφέρθη στα πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, ο οποίος το 2015 πέτυχε την υψηλότερη κερδοφορία της ιστορίας του και εφέτος καταγράψει νέο ρεκόρ εξαγωγών. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία, τόσο της συμφωνίας με το Ιράν για τη διευθέτηση της παλαιότερης οφειλής, όσο και της πρόσφατης αποπληρωμής ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ, στην λήψη της απόφασης που έλαβε ο Όμιλος για έξοδο στις διεθνείς αγορές εντός του Οκτωβρίου, με την έκδοση νέου ομολόγου πενταετούς διάρκειας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης παρουσίασε τα σχέδια για την περαιτέρω σταθεροποίηση, ανάπτυξη και μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ σε ένα ισχυρό ενεργειακό Όμιλο, με ηγετική παρουσία στη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολυπεπίπεδη συνεισφορά του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

pic2

pic3

Παρόντες στη συνάντηση και στην περιοδεία στις εγκαταστάσεις των Διυλιστηρίων ήταν οι Γενικοί Διευθυντές, Εφοδιασμού – Διύλισης & Πωλήσεων κ. Ιωάννης Ψυχογιός, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Συμμετοχών κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων κ. Γιάννης Γρηγορίου, Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, η Γενική Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών κα Σταματία Ψυλλάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ κ. Παναγιώτης Πετρούλιας, καθώς και οι Ανώτεροι Δ/ντες, Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου και Ελευσίνας κ.κ. Στυλιανός Τριανταφύλλου και Αλέξανδρος Παργινός, Στρατηγικού Σχεδιασμού Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων & Συμμετοχών κ. Διομήδης Σταμούλης, Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου κ. Γιάννης Κορωναίος και ο Διευθυντής Λειτουργίας ΒΕΕ κ. Κώστας Πανταζής.