Στουρνάρας: Θετικές οι εξελίξεις στα οικονομικά - Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα

Θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία έστειλε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι οι εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι καλές, προσθέτοντας ότι η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι για τα παραπάνω έλαβε σχετική διαβεβαίωση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Στουρναρας ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος, όπως και για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.

Σχετικά με την κατάσταση στην Deutsche Bank, ο Διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας τονίζοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο. Επιπροσθέτως ανέφερε ότι «διαθέτουμε εργαλεία για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων τα οποία μέχρι πρότινος δεν είχαμε στα χέρια μας».

Σε ερώτηση για την Τράπεζα Αττικής, υποστήριξε ότι η νέα διοίκηση της Τράπεζας βρίσκεται πλέον σε αγαστή συνεργασία με την ΤτΕ, υπογραμμίζοντας ότι η ΤτΕ στηρίζει τη διοίκηση της Τράπεζας προκειμένου να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι πλέον με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στους συνεργαζόμενους δανειολήπτες, υπογραμμίζοντας ότι “κλειδί” αποτελεί ο χαρακτηρισμός του δανειολήπτη ως συνεργαζόμενος.