Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Δεν ιδιωτικοποιούνται απαραίτητα όσες ΔΕΚΟ μπαίνουν στο Υπερταμείο

Η ένταξη μιας ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δε σημαίνει ότι ιδιωτικοποιείται, δήλωσε την Παρασκευή από την Πάτρα ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι «το πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του Υπερταμείου είναι αρκετά διαφορετικό από το πλαίσιο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ», γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, «υπήρξε η πολύ μεγάλη διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού, για το πώς δηλαδή θα λειτουργεί αυτό το ταμείο».

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εξήγησε, ότι «στην λογική του Υπερταμείου δεν υπάρχει μονοσήμαντα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, αλλά υπάρχει ο δρόμος της βελτιστοποίησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ, της ανάπτυξής τους και της αξιοποίησής τους με πιο ευέλικτους τρόπους».

Επομένως, συνέχισε ο κ. Πιτσιόρλας, «το ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο Υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά σημαίνει ότι πάει για να λειτουργήσει καλύτερα, να αξιοποιηθεί καλύτερα και να υπάρξουν πρακτικές διοίκησης και ανάπτυξης, απαλλαγμένες από το στενό κορσέ του δημοσίου τομέα».

Ακόμη ανέφερε πως «στην προοπτική τους βεβαίως θα φανεί, ποιες από αυτές μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο και ποιες όχι», τονίζοντας και πάλι ότι «το γεγονός πως μεταφέρονται στο Υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι παίρνουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης».

Σχετικά με τα λιμάνια, ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε, πως «αυτή την στιγμή η υποχρέωση που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για τους 10 Οργανισμούς Λιμένος, πλην Πειραιά και Θεσσαλονίκης, είναι να ετοιμάσει μία μελέτη – εισήγηση – πρόταση για την προοπτική τους τα επόμενα χρόνια και με βάση αυτή την μελέτη οι 10 Οργανισμοί Λιμένος να περάσουν στο Υπερταμείο που δημιουργείται τώρα».

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι «η λογική του υπερταμείου είναι διαφορετική, είναι μια προοπτική αξιοποίησης και ανάπτυξης σε βάθος χρόνου», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επομένως, συνέχισε, «θα συζητήσουμε τις προοπτικές του λιμανιού, θα συζητήσουμε όλες τις πιθανές παραλλαγές και τα σενάρια».