Διακόπηκε για τις 6/10 η δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Διακόπηκε για τις 6 Οκτωβρίου, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανή η αναβολή της, η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αιτία το γεγονός ότι μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκεται και ένας Σέρβος υπήκοος, ωστόσο δεν έχει μεταφραστεί στη γλώσσα του το παραπεμπτικό βούλευμα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην υπόθεση της Siemens.

Ο Σέρβος κατηγορούμενος δια του συνηγόρου του Τάκη Μιχαλόλια ενημέρωσε το δικαστήριο για το γεγονός ότι προ έτους είχε ζητήσει τη μετάφραση του βουλεύματος. Το αίτημα είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα Γιάννη Προβατάρη, αλλά, επειδή μεσολάβησε και το «φιάσκο» της Siemens, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε με έγγραφο του τη μετάφραση του βουλεύματος από το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτός αυτού ζητείτο και η μετάφραση της κλήσης και των αποδεικτικών επίδοσης, ώστε να υπάρξει έγκυρη συνεπίδοση προς τον κατηγορούμενο και στον ορισθέντα στην Ελλάδα αντίκλητο δικηγόρος του.

Ο κ. Μιχαλόλιας ζήτησε να κηρυχθεί άκυρη η κλήτευση του κατηγορουμένου και την αναβολή της δίκης, επικαλούμενος την απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου για την υπόθεση της Siemens που για τον ίδιο λόγο ανέβαλε τη διαδικασία επ’ αορίστως.

Όπως ενημέρωσε το δικαστήριο ο έτερος συνήγορος του κατηγορούμενου Θανάσης Βαρλάμης, η πληροφορία που έχουν είναι πως το Υπουργείο Εξωτερικών έχει απαντήσει ότι το βούλευμα δεν θα έχει μεταφραστεί πριν τον Ιανουάριο του 2017! Κατόπιν αυτών, το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Οκτωβρίου προκειμένου να απαντήσει επί της ενστάσεως του κατηγορουμένου.