Reuters: Κοντά σε συμφωνία για τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κυβέρνηση-θεσμοί

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να επέλθει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών για το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του νέου ταμείου Αποκρατικοποιήσεων όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται πηγές από το υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς Έλληνας αξιωματούχος για το αν αν έχει επιτευχθεί συμφωνία για το συγκεκριμένο θέμα, απαντά: «Όχι, αλλά θα φτάσουμε σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες» και διαβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μια άλλη πηγή τονίζει ότι «υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα, αλλά οπωσδήποτε υπάρχει πρόοδος».

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται ο διορισμός του πενταμελούς εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου και για τις δύο πλευρές καθώς τα δύο μέλη του συμβουλίου διορίζονται απευθείας από τους θεσμούς, ενώ η τοποθέτηση των υπόλοιπων τριών υπόκειται στις αρμοδιότητες της Αθήνας.

Μάλιστα και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν βέτο επομένως οι επιλογές πρέπει να έχουν τη στήριξη και των θεσμών και της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες Γάλλος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι ως πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου είχε οριστεί ο Ζακ Λε Παπ. Από την πλευρά της η Αθήνα επισήμανε πως δεν έχει παρθεί ακόμα οριστική απόφαση.