"Έπεσαν" οι υπογραφές ανάμεσα σε Σκλαβενίτη, Τράπεζες και Μαρινόπουλο

“Σκλαβενίτης”, Τράπεζες και “Μαρινόπουλος” υπέγραψαν το Σάββατο τη συμφωνία για το σχέδιο εξυγίανσης της τελευταίας, προκειμένου να σωθούν οι 11.000 θέσεις εργασίας.

Εκτός από τις θέσεις εργασίας, το σχέδιο περιλαμβάνει τη στήριξη των προμηθευτών και γενικότερα την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της “Σκλαβενίτης” αναφέρεται ότι αυτό “είναι το πρώτο από μία σειρά σημαντικών βημάτων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν έως την πλήρη υλοποίησή του. Ωστόσο, δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και την “Σκλαβενίτης”, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ιδιαίτερα δε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των Εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας”.

Η ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι το σχέδιο εξυγίανσης θα τεθεί υπ΄όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Η “Μαρινόπουλος”‘ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι σήμερα προχώρησε στην υπογραφή των βασικών όρων της συμφωνίας με την “Σκλαβενίτης” και τις τέσσερις Τράπεζες για την εξυγίανσή της.