Έρχεται "βροχή" από φόρους για 7,5 εκατ. φορολογούμενους

Μια σειρά από νέους ή αυξημένους φόρους καλούνται να πληρώσουν πάνω από 7,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι από τον επόμενο μήνα και έως τον Γενάρη του νέου έτους. Συγκεκριμένα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας συνολικά πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ για φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ΕΝΦΙΑ και νέα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα, από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, οι φορολογούμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με το τέλος σταθερής τηλεφωνίας, τον αυξημένο ειδικό φόρο σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και υγραέριο, με το αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης, τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καφέ, στα προϊόντα καπνού και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ αυξημένος από 23% σε 24% σε όλα τα νησιά θα είναι ο ΦΠΑ.

Όλα τα παραπάνω θα ξεκινήσουν μέσα σε 150 ημέρες, κατά κύματα. Μάλιστα, το ημερολόγιο της Εφορίας προβλέπει την είσπραξη τουλάχιστον δύο ή και παραπάνω φόρων κάθε μήνα.