Κεντρικός τραπεζίτης Γαλλίας: Το City του Λονδίνου χάνει το "ευρωπαϊκό του διαβατήριο"

Το City του Λονδίνου κινδυνεύει να χάσει το «ευρωπαϊκό του διαβατήριο», προειδοποίησε σήμερα ο διοικητής της κεντρική τράπεζας της Γαλλίας (Bank of France), Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, τονίζοντας παράλληλα, την ανάγκη άμεσης έναρξης των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

«Οι τράπεζες, οι οποίες εδρεύουν στο Λονδίνο, θα απολέσουν το “διαβατήριο” για την πρόσβασή τους στα χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ε.Ε.» τόνισε ο Γάλλος τραπεζίτης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «France Inter» ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό επανέλαβε σε αυστηρό ύφος ότι «η έξοδος από την Ευρώπη συνεπάγεται τη μη πρόσβαση στην ενιαία αγορά εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών» και πρόσθεσε ότι «εάν θέλει να διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, τότε η Βρετανία θα πρέπει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες, πράγμα παράδοξο από τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ε.Ε.».

Σύμφωνα με τoν Γάλλο κεντρικό τραπεζίτη, «αυτό που συνέβη την Πέμπτη ήταν μία αρνητική εξέλιξη, πρωτίστως για τη Βρετανία» και εξήγησε ότι θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες και στην Ε.Ε., αλλά αυτές θα είναι πολύ πιο περιορισμένες.