FED: Αναβάλλεται η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων λόγω του αγγλικού δημοψηφίσματος

Προς αναβολή οδεύει η απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (FED) για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου εξαιτίας των ολοένα και αυξανόμενων ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις από το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το γεωπολιτικό ρίσκο πιθανόν να καθυστερήσει την όποια αύξηση μέχρι τον Ιούλιο τουλάχιστον, παρά το ότι οι αξιωματούχοι της Fed φαίνεται να συμφωνούν στην ανάγκη να συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένης της ισχυρής ανάπτυξης των ΗΠΑ και του χαμηλού ποσοστού ανεργίας.

Η συνεδρίαση της Fed έχει προγραμματιστεί για τις 14 και 15 Ιουνίου, μόλις μία εβδομάδα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου. Σύμφωνα με τους αναλυτές ένα Brexit αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις αγορές. Η πρόσφατη σταθεροποίηση του δολαρίου είναι ένας από τους λόγους που συνηγορούν στην αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και οι αξιωματούχοι ίσως να προτιμούν να εξαφανιστεί από τον ορίζοντα η απειλή ενός Brexit.