Κανείς δεν θα επιστρέψει χρήματα για το ΕΚΑΣ

«Κανείς δεν πρόκειται να επιστρέψει χρήματα» για το ΕΚΑΣ διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εργασίας Γιώργηος Κατρούγκαλος και ανακοίνωσε ότι «θα φέρουμε τροπολογία, για να μην ζητηθεί πίσω το ΕΚΑΣ. Θα γίνει νόμος του κράτους».

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ είναι πάγια θέση των δανειστών και ότι είχε προαναγγελθεί στο mail Χαρδούβελη και πρόσθεσε ότι «είναι ένα κακό πράγμα, που δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε. Προσπαθήσαμε να το αντικαταστήσουμε με άλλα μέτρα, με καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, όπως είναι η εθνική σύνταξη με υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης και το εγγυημένο εισόδημα αλληλεγγύης».

Ο Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «το ΕΚΑΣ ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό ταμείο, που θα υποκαθιστά τα άσχημα πράγματα, που θα συμβούν από ορισμένα μέτρα» και προανήγγειλε ότι σήμερα θα εκδοθεί η εγκύκλιος για τα κριτήρια του ΕΚΑΣ, διευκρινίζοντας ότι τα κριτήρια θα είναι με βάση τα εισοδήματα του 2015. Καταλήγοντας ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «τα μέτρα που πήραμε είναι τα λιγότερο κακά από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές».