Τελευταία "πράξη" για το πολυνομοσχέδιο - Νέα "κωλοτούμπα" για ΕΚΑΣ & ειδικά μισθολόγια

Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα, υπάρχουν σκέψεις από την πλευρά της Κυβέρνησης ώστε να ακυρωθούν η επιστροφή του ΕΚΑΣ από 70.000 συνταξιούχους αλλά και το “πάγωμα” των ειδικών μισθολογίων για δύο χρόνια.

“Δεν θα χρειαστεί να γίνουν” είπε σχετικά με τις επιστροφές των ποσών που δόθηκαν για το ΕΚΑΣ τους τελευταίους έξι μήνες ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κάτι που “επιβεβαιώνει” τους προβληματισμούς του οικονομικού επιτελείου για την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Μιλώντας στο Mega, ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι «κάτι θετικό θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός», με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να παρέμβει για το θέμα αυτό. Ωστόσο ο κ. Κατρούγκαλος δεν αναφέρθηκε ποιο θα είναι αυτό το θετικό που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας στη σύσκεψη με τους συναρμόδιους Υπουργούς που ο ίδιος συγκάλεσε -περιλαμβανομένου και του Πάνου Καμμένου- ζήτησε για την σημερινή ψηφοφορία να καταθέσουν προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα για κάθε Υπουργείο.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε να διορθώσει τις πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα, η οποία χαρακτήρισε φοροφυγάδες τους συνταξιούχους που θα έπρεπε να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν φοροφυγάδες, σας το υπογράφω και με τα δύο χέρια», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια, η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων όπως είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες.