Κομισιόν: 23 ενέργειες για απασχόληση, ανάπτυξη και επενδύσεις

Αναλαμβάνει την πολιτική δέσμευση τις πραγματοποιήσει μέσα στο 2015

Τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες προκειμένου να αλλάξει ουσιαστικά το σκηνικό για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και να αποδώσει απτά οφέλη για τους πολίτες ενέκρινε χθες η Κομισιόν.

Στο πρόγραμμα που εγκρίθηκε χθες στις Βρυξέλλες παρουσιάζονται οι 23 πρωτοβουλίες για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει την πολιτική δέσμευση να τις πραγματοποιήσει μέσα στο 2015. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύθηκε να υλοποιήσει το 2015 μεταξύ άλλων τα εξής:

Το πρόγραμμα επενδύσεων για την Ευρώπη: τη νομοθετική συνέχεια του προγράμματος που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, για την διοχέτευση στην πραγματική οικονομία δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία έτη.

Μια φιλόδοξη δέσμη μέτρων για την ενιαία ψηφιακή αγορά: τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια ακμαία ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, με τη συμπλήρωση του κανονιστικού πλαισίου των τηλεπικοινωνιών, τον εκσυγχρονισμό των κανόνων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, την απλούστευση των κανόνων για τους καταναλωτές που πραγματοποιούν διαδικτυακές και ψηφιακές αγορές, την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την ενίσχυση της ψηφιοποίησης.

Τα πρώτα βήματα προς μια Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ένωση: την κατοχύρωση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού, την περαιτέρω ενοποίηση των εθνικών αγορών ενέργειας, τη μείωση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ζήτησης και την απαλλαγή του τομέα της ενέργειας από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Την πιο δίκαιη προσέγγιση στα θέματα της φορολογίας: ένα σχέδιο δράσης σχετικά με τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης, συμπεριλαμβανομένων μέτρων σε επίπεδο ΕΕ με στόχο τη μετάβαση προς ένα σύστημα βάσει του οποίου η χώρα που αποτελεί πηγή των κερδών είναι και η χώρα φορολόγησης. Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τις φορολογικές ρυθμίσεις και η σταθεροποίηση της βάσης για τη φορολόγηση των εταιρειών.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη μετανάστευση: χάραξη νέας προσέγγισης ως προς την νόμιμη μετανάστευση, ώστε να μετατραπεί η ΕΕ σε ελκυστικό προορισμό για ανθρώπους  με ταλέντα και ικανότητες και βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης στην ΕΕ μέσα από τη διεύρυνση της συνεργασίας με τρίτες χώρες, την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης: συνέχιση των προσπαθειών για την προώθηση της οικονομικής σταθερότητας και την προσέλκυση επενδυτών στην Ευρώπη.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=660246