Ευρ. αξιωματούχος: Πιο κοντά σε συμβιβαστική συμφωνία μετά το EWG

Πιο κοντά στην εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται Αθήνα και δανειστές, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για να προετοιμάσει το έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

Λίγες ώρες πριν αρχίσει το Eurogroup, το Βερολίνο στέλνει μήνυμα ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και αποκλείει για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο ονομαστικού κουρέματος του χρέους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προετοιμασία του Eurogroup,πραγματοποιήθηκε το πρωί συνεδρίαση του Euro Working Group, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. Η σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αρχίσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 15.00 (τοπική ώρα).