Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές - Τι θα γίνει με την αξιοποίηση του Ελληνικού

Τις επόμενες δέκα μέρες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή για την επέκταση και τα κίνητρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με τις υπέρογκες χρεώσεις των διατραπεζικών συναλλαγών, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως και στο συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρξει καλύτερη ισορροπία όταν θα αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών με τις τράπεζες γι αυτό και εξήγησε εντός του επόμενου δεκαημέρου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζονται τα κίνητρα για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

«Για μας αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το πλαστικό χρήμα είναι ο βασικός τρόπος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή ενός τμήματος της φοροδιαφυγής. Αλλά νομίζω ότι θα έχει και αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στην άμβλυνση αυτού του θέματος που θίγεται» είπε ο κ. Τσακαλώτος προς τον ερωτώντα βουλευτή.

Εν τω μεταξύ για μετά το καλοκαίρι μετατίθεται η κύρωση της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού από την Βουλή σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (ΠΑΣΟΚ) «αν και έχω μια ανησυχία για τα χρονοδιαγράμματα, εκτιμώ ότι οι συζητήσεις με τον επενδυτή θα έχουν ολοκληρωθεί το ερχόμενο Φθινόπωρο».

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το Δημόσιο έχει θέσει μια σειρά από προαπαιτούμενα και πως η αρχική σύμβαση βρίσκεται σε διαδικασία επικαιροποίησης.

«Χρειάζεται μια αναδιαπραγμάτευση σε μερικά θέματα. Είναι προς όφελος και την χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να «τρέξει» στον επενδυτικό τομέα.