Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για γεφύρωση του χάσματος

Νέες επαφές έχουν σήμερα κυβέρνηση – δανειστές σε μια προσπάθεια σύγκλισης των θέσεών τους στο δρόμο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν δημοσιονομικά, ασφαλιστικό αλλά και “κόκκινα” δάνεια.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων θα ξεκινήσει στις 12:00 με θέματα Δικαιοσύνης, ενώ ακολουθούν στις 13:00 τα φλέγοντα ζητήματα του ασφαλιστικού, στις 16:00 του δημοσιονομικού πλαισίου και στις 19:00 των χρηματοοικονομικών. Οι χθεσινές επαφές μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των δανειστών ολοκληρώθηκαν με… επισφράγιση των διαφορών σε φορολογικό και ασφαλιστικό, μετά μάλιστα από πολύωρες συνομιλίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την επιδίωξη της κυβέρνησης να κλείσει εντός της χθεσινής ημέρας το φορολογικό, μετά την κατάθεση και νέων προτάσεων, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι το θέμα του αφορολόγητου είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι φορολογικό και ασφαλιστικό μπορεί να συνδεθούν ως προς τη δημοσιονομική απόδοση.

Τα χρονικά περιθώρια, πάντως, είναι στενά καθώς το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν αποχωρήσει από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.