Εντός των επόμενων ημερών η έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων παραδέχθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες  θα αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων και πρόσθεσε ότι φέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις για το 2016 ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν υπογραμμίζοντας ότι “η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων”. Αναφερόμενος στο αφορολόγητο σημείωσε ότι μια κατηγορία πολιτών το δικαιούται και ετοιμάζεται η σύνδεσή του με τη χρήση πλαστκού χρήματος.

Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή, ανέφερε με νόημα ο κ. Αλεξιάδης.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη εφαρμογή του, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές και υποστήριξε ότι με βάση διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή όποια επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο κάνει δωρεά προς τους φορείς του Δημοσίου για τους πρόσφυγες είτε σε είδος ή υπηρεσία θα είναι χωρίς ΦΠΑ.