Κάλεσμα Αλεξιάδη στους πολίτες να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις

Κάλεσμα στους φορολογούμενους πολίτες να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου δεν θεωρείται απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι το επόμενο έτος θα κατατεθεί διάταξη που θα συνδέει το αφορολόγητο με «αποδείξεις που σχετίζονται με την τράπεζα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος, είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτας είτε μέσω διαδικτύου. Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι «πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών», ενώ ξεκαθάρισε ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς για τα σενάρια αλλαγών στα κριτήρια φορολόγησης, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι «υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη» πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος στα υψηλά από τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα» και επανέλαβε ότι «θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις».