Το Σαββατοκύριακο οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών, και οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση θα ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

“Οι συζητήσεις αυτές θα περιλαμβάνουν δύσκολα θέματα και θα διαρκέσουν κάποιο χρόνο”, σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, συμπλήρωσε ότι “στόχος είναι να κρατήσουμε τον αρχικό χρονικό προγραμματισμό μας” και διαβεβαίωσε ότι είναι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Κληθείς να απαντήσει, εάν συνδέεται η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος με την αξιολόγηση του προγράμματος, ο κ. Μοσκοβισί απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι “δεν υπάρχει σχέση με την αξιολόγηση του προγράμματος. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές διαδικασίες που δεν σχετίζονται”.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε ότι η επιθυμία της Κομισιόν είναι να τελειώσουμε το συντομότερο και με επιτυχία την αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσουμε με θετικό πνεύμα τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.