«Πέφτουν» υπογραφές για τον Αστέρα

Την παραμονή του επενδυτικού σχήματος στον διαγωνισμό για τον Αστέρα μέχρι να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο συμφώνησαν το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), η Εθνική Τράπεζα και η Jermyn Street. Οι υπογραφές θα πέσουν, όμως, τελικά την Τετάρτη, αν επιβεβαιωθούν οι νέες διαρροές από πλευράς Ταμείου. Παρά τις αρχικές πληροφορίες περί ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ο επενδυτής έχει εγείρει ζητήματα, που θεωρούνται “λεπτομέρειες” όπως σημειώνει ο Φώτης Κόλλιας στο euro2day. Αρχικά κύκλοι του Ταμείου απέδιδαν την καθυστέρηση στην Εθνική Τράπεζα.

Όπως ανέφερε σήμερα η στήλη “Χαμαιλέων”, η συμφωνία μεταξύ του επενδυτικού σχήματος που είχε επικρατήσει στον διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και της Εθνικής Τράπεζας έχει στόχο την υποβολή νέου ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις αρχές του 2016. Αν αυτή τη φορά το ΣτΕ εγκρίνει το ΕΣΧΑΔΑ, θα ανοίξει ο δρόμος για να μπει τέλος σε ένα πολύμηνο σίριαλ αναφορικά με την τύχη του γνωστού συγκροτήματος.

Το πρώτο ΕΣΧΑΔΑ είχε απορριφθεί από το ΣτΕ καθώς προέβλεπε την κατασκευή ενός ολόκληρου χωριού με σχεδόν 100 πολυτελείς βίλες στον χώρο του τουριστικού συγκροτήματος. Το νέο χωροταξικό προβλέπει πως θα κτιστούν μόνο 13 πολυτελείς βίλες εντός του συγκροτήματος. Παράλληλα, όμως, θα κατασκευαστούν δύο υπερπολυτελή (έξι αστέρων) ξενοδοχεία στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και WestIn Hotel.

Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν δύο κρατικά ταμεία από Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η τουρκική Dogus και είχε υποβάλει προσφορά 400 εκατ. ευρώ.