Ψάχνει εναγωνίως ρευστότητα η Toshiba

Η Toshiba προσπαθεί να εξασφαλίσει το δεύτερο πιστωτικό της όριο από τις τράπεζες μέσα σε τρεις μήνες, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα 300 δισ. γεν (2,5 δισ. δολάρια) αφού έχει έρθει αντιμέτωπη με αυξανόμενα κόστη εξαιτίας ενός λογιστικού σκανδάλου που έχει οδηγήσει σε απολύσεις και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρία σχεδιάζει να αιτηθεί κεφαλαίων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Σε συνδυασμό με ένα πιστωτικό όριο 400 δισ. γεν που εξασφάλισε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτό μπορεί να δώσει στην Toshiba μια δανειακή διευκόλυνση αξίας άνω του ενός τρισ. γεν.

Η εταιρία, η οποία την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ετήσιες απώλειες-ρεκόρ 550 δισ. γεν., χρειάζεται τα κεφάλαια για αποζημιώσεις από περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά και για μια αναδιάρθρωση στις επιχειρήσεις της που κατασκευάζουν τηλεοράσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο πρόεδρος της Toshiba, Masashi Muromachi, που ανέλαβε φέτος ώστε να διορθώσει τα πράγματα μετά την αποκάλυψη ενός λογιστικού σκανδάλου που εξάλειψε περίπου οκτώ δισ. δολάρια σε αξία αγοράς, ανέφερε πως δε θα πραγματοποιηθεί δημόσια χρηματοδότηση για δύο χρόνια.

Πηγή: euro2day.gr