"Ήρεμες" οι αγορές

Με ηρεμία αντέδρασαν οι αγορές στη χθεσινή απόφαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να αυξήσει τα βασικά της επιτόκια για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια, εκκινώντας μια διαδικασία εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής της και δίνοντας τέλος στη σχετική σεναριολογία, που κρατούσε μήνες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, με άνοδο έκλεισε χθες το βράδυ το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κερδίζει 1,28% και να διαμορφώνεται στις 17.749,09 μονάδες και τον δείκτη Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας να κλείνει με άνοδο 1,52% στις 5.071,13 μονάδες. Με άνοδο 1,45% έκλεισε στις 2.073,07 μονάδες και ο δείκτης Standard & Poor’s 500, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης από πολλούς επενδυτές.

Με άνοδο άνοιξε εξάλλου και το Χρηματιστήριο του Τόκιο, με τους δείκτες Nikkei και Topix να καταγράφουν σήμερα το πρωί κέρδη που ξεπερνούσαν το 2,2%. Με άνοδο άνοιξε επίσης και το Χρηματιστήριο της Σαγκάης με τον σύνθετο δείκτη του να κερδίζει 0,50% και να διαμορφώνεται στις 3.533,63 μονάδες.