Άμεσα στη Βουλή περιουσιολόγιο και αδήλωτα κεφάλαια

Τον «οδικό χάρτη» των φορολογικών αλλαγών των επόμενων μηνών, ξεδίπλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής, τελευταίας για το 2015, συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στην οποία ήταν προσκεκλημένος.

Ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι, σχεδιάζει να φέρει άμεσα στη Βουλή τις διατάξεις Νόμου για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων, τη σύνδεση του αφορολογήτου με τη χρήση πλαστικού χρήματος, το περιουσιολόγιο, την αλλαγή της βάσης υπολογισμού του νέου φόρου ακινήτων, μία περισσότερο προοδευτική κλίμακα του ίδιου δημοσιονομικού αποτελέσματος για την είσπραξη των ενοικίων και τη δημιουργία Συμβουλίου φορολογικής πολιτικής.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αλεξιάδης, επεσήμανε ότι «η λογική της πολιτικής ηγεσίας είναι ο διάλογος και η συνεργασία με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της εφαρμογής μίας πολιτικής αναγκαιότητας, λόγω των Μνημονίων, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και κυρίως τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν, καθόλου, οι επιχειρήσεις, που έχουν μάθει, είτε να απομυζούν το Δημόσιο, είτε έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό αφήνουν μόνο ζημίες. Ο βασικός στόχος μας είναι η σταθεροποίηση του φορολογικού Δικαίου, αμέσως μόλις τελειώσουν τα προαπαιτούμενα, καθώς επίσης οι αλλαγές στη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού, αλλά και η εξέταση φορολογικών κινήτρων».

Παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Ε.Σ.Ε.Ε. για τη δωρεά της γεφυροπλάστιγγας στο τελωνείο του Προμαχώνα για τον αποτελεσματικό έλεγχο των φορτίων των διερχόμενων φορτηγών, με στόχο την εξάλειψη φαινομένων παραβατικότητας, αλλά και την εταιρεία «Παπαστράτος» – μέλος του Ε.Β.Ε.Π. για τη δωρεά ενός κινητού x-ray scanner, αξίας 2 εκατ. ευρώ, για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΜΠΕ