Τέλος στα σενάρια κουρέματος των καταθέσεων βάζει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Μόλις 5,7 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία χαιρέτισε τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «έπεσαν έξω οι εκτιμήσεις για τις ανάγκες των τραπεζών» και διαμήνυσε ότι «η επιτυχία διαψεύδει τους κινδυνολόγους και βάζει τέλος στα σενάρια κουρέματος». Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Eurogroup, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η χθεσινή εξέλιξη προστίθεται στα «καλά νέα» για την ελληνική οικονομία και εξήγησε ότι εξασφαλίσαμε την προστασία της α’ κατοικίας, καθώς η ρύθμιση καλύπτει και προστατεύει επαρκέστατα όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

«Η τελική συμφωνία καλύπτει το 60% των δανειοληπτών, ενώ οι δανειστές ήθελαν το 16% και η προηγούμενη κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη ενώ αναφέρθηκε και στην διατήρηση της ρύθμισης των 100 δόσεων τονίζοντας ότι παρέμεινε ως έχει, δίχως ουσιαστικές αλλαγές.

Καταλήγοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει εργάζεται για την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων».